Cea de-a XVI-a ediție a Concursului Județean de Creații Literar-Artistice „Gânduri către Dumnezeu” și-a desemnat câștigătorii!

 

         În perioada ianuarie – aprilie 2023, sub egida Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” Bocșa s-a desfășurat Concursul Județean de Creații Literar-Artistice „Gânduri către Dumnezeu” aflat la cea de-a XVI-a ediție.

         Și în acest an participanții au fost în număr mare, dar cea mai importantă este calitatea lucrărilor, iar membrii juriului au fost atenți și au tratat cu seriozitate notarea acestora. Astfel, la premiile I, II și III punctajele au fost  apropiate, diferențele importante au fost la mențiuni și premiile de participare, departajarea fiind mai ușoară.

         În mod obișnuit, concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: literatură și artă, pe cicluri de învățământ – clasele preșcolare, clasele I-IV, clasele V-VIII și clasele IX-XII, iar dintre cei înscriși, unii au fost descalificați, deoarece s-au „inspirat” în mod evident de pe rețelele de socializare.

În final, au fost premiați 140 de participanți, dintre care patru adulți – 70 la secțiunea creații literare (din care 3 adulți) și 70 la secțiunea artistică (dintre care un adult).

Și la această ediție s-a păstrat același juriu, deja cu experiență: Școala nr. 1 din Bocșa a fost reprezentată de prof. Manuel Lațcu și prof. Adrian Sperneac; Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa a avut-o reprezentată pe prof. dr. Liana Ferciug; din juriu fac parte preoții: protosinghel dr. Ioanichie Petrică, pr. Valentin Costea, pr. dr Daniel Crecan și pr. dr. Silviu-Ionel Ferciug, precum și artistul plastic NIK Potocean, iar președintele juriului este prof. Stela Boulescu.

Evident că și partenerii la acest proiect au reprezentanți în juriu și este vorba despre managerul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” și președinte ANBPR Caraș-Severin, Clara Maria Constantin, precum și reprezentantul Episcopiei Caransebeșului, pr. insp. Mihai Ciucur.

Premiile pentru cei 140 de participanți rămași în competiție și premiați constă, așa cum ne-am obișnuit, în cărți, dulciuri și diplome, toate acestea fiind susținute de către organizatori: Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, cu sprijinul primarului Mirel Patriciu Pascu, al Primăriei și Consiliului Local Bocșa, precum și al partenerilor la proiect: Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” și ANBPR Caraș-Severin și al Episcopiei Caransebeșului.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 1 Iunie 2023, începând cu ora 12.00, în Parcul „Pescăruș” din Bocșa Română, însă participanții sunt invitați mai devreme, începând cu ora 10.00, deoarece, împreună cu Casa Orășenească de Cultură Bocșa, sunt organizate surprize și momente artistice pentru copii. Și, de Ziua Internațională a Copilului, copii și tineri talentați ai Bocșei vor prezenta un spectacol de dansuri populare, îndrumați și instruiți fiind de profesorii Ilia Ciurcia și Octavian Pieptenaru.