Miercuri, 20 martie 2024, începând cu orele 13.00, în sala de festivități a Primăriei Orașului Bocșa va avea loc un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Poeziei.

          Cu acest prilej, vor fi lansate două volume de versuri care aparțin scriitoarei Ana-Maria Păunescu: „Toate poeziile pe care nu ți le-am scris”, Bucureși, 2022 și  „Ai vreme să vorbim?”, București, 2023.

          Prezentă la eveniment, Ana-Maria Păunescu va împărtăși iubitorilor de literatură mărturisiri legate atât de activitatea sa jurnalistică și cultural-literară, cât și despre amintirile sale cu regretatul poet Adrian Păunescu și Cenaclul „Flacăra”.

          De asemenea, cantautorul Cristian Buică, reșițeanul care a intermediat această întâlnire, va încânta publicul prezent cu muzică folk, cântece mai vechi și mai noi, iar elevi îndrumați de prof. dr. Liana Ferciug vor recita din volumele Anei-Maria Păunescu.

          Pentru ca sărbătoarea dedicată poeziei să fie completă, organizatorii au gândit și un vernisaj al unei expoziții de artă, deoarece pictura poate să fie și poezie în imagini. Dacă Ana-Maria Păunescu ne oferă „o pictură” în cuvinte, tânăra Sara-Maria Ștețco va oferi iubitorilor de artă „cuvinte” pictate, sensibilitatea sa fiind transpusă în tablouri pline de culoare, prezentate de prof. Ecaterina Tudor.

          Evenimentul este organizat de Biblioteca Orășenească „Tata Oancea”, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa și Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu” Reșița, cu sprijinul primarului Mirel Patriciu Pascu și al Consiliului Local Bocșa.